Medisch Pedicure

Onze voeten hebben veel te verduren en zijn vaak als eerste vermoeid. Met zijn tweeën moeten ze een heel mensengewicht dragen. Ze lopen wat af op een dag en moeten zo veel kunnen doorstaan. Ze dragen ons gewicht en ze moeten ons vele kilometers dragen. Pas als de voeten pijnlijk worden, branderig voelen of steken, zijn we ons bewust van onze voeten. Bij pijnlijke en vermoeide voeten zult u ongemerkt een andere houding aannemen die vervolgens weer kan lijden tot problemen in diverse gewrichten en lichaamsdelen.

Mijdt u de pedicure omdat u zich schaamt voor uw voeten? Knipt u nog snel even de nagels voordat u naar de (medisch) pedicure gaat? Dat is totaal niet nodig. U bent altijd van harte welkom bij Pedicure Praktijk Esmeralda en u hoeft zich echt nergens voor te schamen. Ik zie het als een uitdaging uw voeten en nagels weer mooi te maken. De gediplomeerd medisch pedicure weet problemen als overtollig eelt, likdoorns, kloven, schimmelnagels en ingroeiende nagels te behandelen of tegen te gaan. Dit doe ik professioneel, vakkundig en hygiënisch met speciale apparatuur en gereedschap. Een regelmatige pedicurebehandeling is zeker geen overbodige luxe en kan moeilijkheden helpen voorkomen. Een pedicurebehandeling is bovendien ook heerlijk ontspannend en aangenaam. Heerlijk een uurtje verzorgd en verwend worden en even aan niets hoeven denken! De basisbehandeling van de pedicure bestaat uit:.

  • Desinfecteren van uw voeten
  • Behandelen schimmelnagels & verdikte nagels
  • Nagels knippen en nagelomgeving reinigen
  • Verwijderen van likdoorns en overtollig eelt
  • Behandelen van ingegroeide nagels
  • Desinfecteren van uw voeten
  • Voeten incremen

Tijdens de behandeling leg ik uit wat er gedaan wordt en natuurlijk het waarom.

Als gediplomeerd medisch pedicure ben ik breed opgeleid en ben ik op de hoogte van de behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek. Daarnaast voer ik als gediplomeerd medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit) of andere oorzaken ( o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de pedicure de passende specialistische behandeling uit. Ik ben op de hoogte van de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leg ik en pas ik anti-druktechnieken toe of vervaardig ortheses. Ik breng nagelprothesen aan en voer nagelreparaties uit. Om de nagel te reguleren plaatst ik nagelbeugels. Ook is een gediplomeerd medisch pedicure op de hoogt van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. Als gediplomeerd medisch pedicure weet wanneer ik wanneer ik moet doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.