Nagelreparatie / Nagelcorrectie

Veel mensen lijden aan nagelziekten of veranderingen aan de teennagels. Meestal geven deze aandoeningen een zichtbare verkleuring of verandering van de structuur van de nagel. Dit zorgt ervoor dat mensen met deze problemen hun nagels wegstoppen in schoenen en het liefst nooit op blote voeten lopen. Vrouwen met probleemnagels zullen daardoor ook meestal geen open schoenen dragen. Vooral de grote teennagel is vaak aangetast.

Wat betekent nagelreparatie?

Met Havenco-PEDIQUE kan uw teennagel gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat u weer een mooie, goed verzorgde teennagel heeft. Deze gel die onder een UV-lamp wordt uitgehard, is elastisch en past zich aan aan de bewegingen van de nagel en voet tijdens het lopen, waardoor het niet als storend wordt ervaren. De gelnagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel. Havenco-PEDIQUE is er in verschillende kleuren, samen bepalen we welke kleur gel bij uw teennagel past. Sterke verkleuringen zoals bij schimmelnagels kunnen behandeld worden zodat ze minder zichtbaar zijn. U mag de Pedique nagels ook lakken in uw favoriete kleur nagellak.

Het te corrigeren gedeelte van de teennagels wordt eerst zo dun mogelijk afgefraisd, daarna wordt met Havenco-PEDIQUE de nagel gemodelleerd en de vorm bepaald. Vervolgens wordt de pedique-gel onder een UV lamp in circa twee minuten uitgehard. Het UV-licht is niet schadelijk en geeft geen veranderingen aan de huid. Uw nagel is nu gereed en heeft een mat zachte glans. Als er zich geen problemen voordoen (drukpunten, loslaten of speciale ziekten), groeit de gel met de gezonde nagel uit. De tijdsduur van de behandeling met Havenco-PEDIQUE tot er weer gezonde nagel is gegroeid is afhankelijk van in welke staat de teennagel verkeerd. Gemiddeld duurt dit tien tot twaalf maanden. Ter controle en om permanent een mooi esthetisch resultaat te behouden moet de gecorrigeerde nagel iedere 4 á 5 weken worden behandeld.

Waarvoor kan een nagelreparatie/correctie dienen?

  • Vervanging van ( gedeeltelijk ) ontbrekende nagels.
  • Correctie van vervormde nagels.
  • Behandeling en begeleiding van ingroeiende nagels.
  • Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels.
  • Versterking van zwakken nagels.
  • Het opvullen van missende nagelhoeken.
  • Het verfraaien van mycose ( schimmel ) nagels.
  • Begeleiding van de groei van de nagel na verlies door trauma ( bijvoorbeeld een blauwe nagel ).
  • Ter verfraaiing van de teennagels met bijvoorbeeld een French pedicure of nail-art.